Nya tänder i munnen

Om man tappar tänder eller tänder skadas så pass att man måste dra ut dem, kan det skapa problem gällande funktion och skönhet för patienten. Därför finns det åtgärder som hjälper.

Ett tandimplantat i Karlstad är något som man använder sig av när patienten har mist en eller flera tänder av någon anledning. Det kan bero på att man varit med om en olycka, mist tänder på grund av sjukdom eller ålder, eller så kanske man haft en tand som har behövt dras ut. Då kan man skapa en eller flera helt nya tänder som man kan fästa på den gamla tandens plats. På det sättet kan man återskapa all funktion och skönhet som man hade innan tänderna försvann ur munnen. Man kan även göra förbättringar som innebär att de nya tänderna blir rakare och hamnar med lagom mellanrum.

Skruv eller brygga

När man ska fästa ett tandimplantat så kan man göra det på olika sätt, beroende på hur käken och övriga tänder ser ut. Om det går så föredrar man att fästa tanden med en skruv så att den sitter fast precis som övriga tänder, till och med bättre. Men om det inte går att fästa tanden på det viset så kan man använda sig av ett sätt där man fäster tanden i tänderna vid sidan om. Det sättet går även att använda om det är flera tänder som ska sättas fast, beroende på var tänderna ska sitta och hur skicket är på övriga tänder.