Om oss

Våra tänder spelar en stor roll i våra liv. Tänderna fördelar maten och har en viktig del i hela matsmältningsapparaten. Utöver detta så har tänderna även en stor betydelse i sociala sammanhang.

Le och hela världen ler mot dig, ett leende kan förändra världen – och så vidare. Dessa två kända talesätt stämmer också. En person som ler och som visar sina tänder uppfattas ofta som en social person som man direkt fattar tycke för. En person om inte ler kan uppfattas som tråkig och introvert. Då många skäms över sina tänder och där detta är den bakomliggande orsaken till att man inte ler så kan det skapa stora problem – både rent socialt och sett till yrkeskarriären.

En annan viktig aspekt av tänder gäller risken för sjukdomar. Har man sämre tänder och en sämre munhälsa så ökar också riskerna att drabbas av cancer, av hjärt och kärlsjukdomar och av andra otrevligheter.

På den här sidan ska vi fokusera på tänder och munhälsa. Som tandläkare så vet vi vikten av regelbunden och noggrann skötsel, vi vet hur viktigt det är att besöka en tandläkarmottagning årligen för kontroller och vi vet även hur exempelvis estetisk tandvård kan hjälpa en person att må bättre och få bättre självförtroende. Vårt mål är att skapa en sida som visar upp olika behandlingar, som ger tips om vilken mat som är bra – och dålig – för våra tänder samt hur man ska sköta om tänderna för att de ska hålla sig friska och fräscha. Vi vill, helt enkelt, bidra med vår expertis och ge dig information, fakta och goda råd på ett lättförståeligt sätt. Välkommen!