När behöver man en tandläkare i Täby?

De flesta inser att det är viktigt att ha regelbunden kontakt med tandläkare i Täby. Den dagliga vården kan man sköta själv men allt annat kan man få hjälp med.

Tycker man att det är onödigt att gå till tandläkaren har man inte riktigt förstått hur viktiga tänderna är för hälsan. Det räcker med att man slår ut en flisa ur en tand eller får en infektion så får man en annan syn på tillvaron ganska raskt. Plötsligt framstår ett tandläkarbesök som något mycket åtråvärt.

Den dagliga omsorgen om tänderna lägger grunden för en god munhälsa. Tandborstning och tandtråd förhindrar en hel del bakterier. Att inte äta eller dricka för mycket socker hjälper mot karies. Sedan får din tandläkare ta vid. En kontroll om året kan räcka om inga problem uppstått, och det besöket gör att man upptäcker problem innan de blir stora.

Detta kan din tandläkare göra

En gång per år kan du låta din tandläkare i Täby kontrollera statusen på dina tänder. Utöver detta är det mycket värdefullt att ha kontakten om något specifikt händer. Att cykla omkull eller snubbla eller rentav utsättas för våld är vanliga orsaker till skador på tänder. Det gör mycket ont och resultaten blir bäst om skadorna åtgärdas snabbt.

Alla är inte nöjda med tändernas utseende och funktion. Att korrigera tandraden eller enstaka tänder kan hjälpa bådadera. Felställda tänder försämrar tuggförmågan och kan orsaka spänningar och smärta i käken. Missfärgade tänder påverkar självförtroendet. Kontakta din tandläkare.