Få Enkelt Hjälp med Tandimplantat i Solna

Att förlora sina tänder kan vara en skrämmande mardröm som blir verklighet. Om löständer inte känns som rätt alternativ och du letar efter bättre lösningar, kanske det är dags att överväga tandimplantat?

Det finns den hjälp du behöver för att ersätta förlorade eller skadade tänder genom kvalitativa tandimplantat i Solna. Gamla tänder kan bytas ut mot nya och säkras på plats genom en skruv. Men vad är de första stegen? Jo, du behöver börja med att besöka en tandläkarmottagning som är specialiserad på implantat. De kommer att utföra en noggrann undersökning av dina tänder och käkben.

Oavsett om det handlar om en infektion eller en bakterie som behöver behandlas, eller om ni direkt fokuserar på problemet och dess lösning, är det viktigt att förstå att tandimplantat inte bara är för de som lider av dåliga tänder. En olycka kan resultera i en eller flera utslagna tänder, och i dessa fall kan implantat vara en utväg. En positiv aspekt är att de nya tänderna ibland till och med kan vara snyggare än de ursprungliga.

Vad Är Egentligen Ett Tandimplantat?

Ett tandimplantat består av titanskruvar som kirurgiskt kan placeras i käkbenet. Dessa skruvar fungerar som en ersättning för tandrötter och fungerar som en bas för en konstgjord tand krona. På detta sätt kan en ny tand skapas där den tidigare var förlorad. Trots att det låter som en saga är detta en verklig och banbrytande teknik som har förändrat många människors liv, de som har lidit av tandförlust.

Titan, den fantastiska metallen, har en unik förmåga att integreras med käkbenet och skapa en illusion för kroppen att den är en del av den naturliga vävnaden. Detta innebär att risken för avstötning är minimal. Hela processen utförs i två faser: den kirurgiska fasen, där skruven och kronan opereras in i käkbenet, och tillverknings fasen av de nödvändiga komponenterna.

För att säkerställa hållbarheten av ditt implantat och bevara tandhälsan är noggrann munhygien avgörande. Otillräcklig skötsel kan leda till bakterie uppbyggnad i vävnaden runt implantatet, och i värsta fall kan detta leda till att hela implantatet lossnar – trots att det är ordentligt förankrat med titanskruvar. Därför är noggrann munvård en absolut nödvändighet, oavsett tidpunkt i livet.